Slavnostní věnečky Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Slavnostní plněný chleba Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový… Nevíte, co upéct na víkend? Tak nepečte a udělejte tento nepečený ovocný dort. Je ideální… Celý článek
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s… My Češi máme humor rádi, a tak není divu, že je naše republika protkaná vtipnými názvy vesnic… Celý článek
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když… Nakládané okurky sice seženete v každém obchodě, ale ty domácí mají své kouzlo. Navíc jejich… Celý článek
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na… Těsto, které promícháte, nalijete na plech a dáte do trouby. To je základ těch… Celý článek
Zapečené filé se sýrem Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou.… více o Zapečené filé se sýrem
Boží milosti podle Anušky Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné. … více o Boží milosti podle Anušky
Vynikající roláda Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z… více o Vynikající roláda
Ovocný salát podle dětí Jablko oloupeme a nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Mandarinky oloupeme a měsíčky nakrájíme na půl dáme do mísy. … více o Ovocný salát podle dětí
Nekynuté svatební koláčky Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou… více o Nekynuté svatební koláčky
Kejpíkovy lasagne Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí… více o Kejpíkovy lasagne
Tvarohový závin Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme… více o Tvarohový závin
Opékané kapustové závitky Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme… více o Opékané kapustové závitky
Lívance z kefíru Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou a nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
Medovník – krém Plechovka s mlékem se vaří dvě hodiny ( v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smíchat s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém
Kaštany Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozdělíme těsto na menší kousky, z… více o Kaštany
Křenová omáčka podle časopisu FOOD Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak… více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD