Slavnostní věnečky Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Slavnostní plněný chleba Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je… Vlašské ořechy neboli vlašáky patří mezi nejoblíbenější ořechy. Jak je ale nejlépe dostat ze… Celý článek
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy… Červená karkulka, Petr Pan nebo třeba Daenerys ze Hry o trůny. Americká amatérská pekařka Liz… Celý článek
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná… Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Fazole Mexiko Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno… více o Fazole Mexiko
Foukaná buchta Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a… více o Foukaná buchta
Chlebíčky se supr pomazánkou Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní… více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Makové řezy s krémem Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku… více o Makové řezy s krémem
Spirálky Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Vampíří strach Promícháme majolku a strouhaný sýr. Nepatrně zředíme mlékem a přidáme strouhaný česnek, sůl, pepř a všechno dobře… více o Vampíří strach
Pálivá topinka s cibulkou Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř. Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno… více o Pálivá topinka s cibulkou
Bramborové špízy Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Salát z černé ředkve Ředkev a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno, zelí a oloupanou cibulku jemně pokrájíme a oloupaná jablka nastrouháme… více o Salát z černé ředkve
Kuřecí paličky na rajčatové omáčce Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme na jemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka… více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Florentinky Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle,… více o Florentinky
Ananasová Bábovka Vejce našleháme s cukry do pěny, přidáme ananasovou šťávu, vlažné máslo, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o Ananasová Bábovka