
3.88
Nivu, máslo, žervé, jogurt s dvěma a půl lžičkami sušené pažitky rozmixujeme a promícháme. Přidáme zbylou sušenou… více o Pomazánka z nivy s křenem
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a krátce podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek… více o Žampiony s bylinkami
Zelí očistíme a nakrouháme najemno. Nakrájíme cibuli, raději také najemno. Křen nastrouháme na struhadle. Vše dáme do… více o Zelí s křenem
Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Když je před vámi parný den, nechcete se určitě hned ráno odbourat těžkou snídaní. Zkuste… Celý článek
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Vymícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do našlehané hmoty přidáme smetanu a mouku prosátou se sodou a… více o Citronové řezy – jaké jste ještě nejedli
Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s… více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a… více o Rýžové lívanečky
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou… více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,… více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli… více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací… více o Obrácené řízky na zelenině
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky rozkrájíme i krkovičku. Slaninu a cibuli… více o Aladinův hrnec
Mleté maso ochutíme přísadami a necháme asi deset minut odležet ( aby strouhanka nasála vlhkost). Je-li směs řidší… více o Čevapčiči
Oba sýry smícháme, tak aby vznikla hmota z které vytvoříme kuličky. Kuličky poté obalíme v mouce,… více o Výborné sýrové kuličky
1. Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku.… více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem