3
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je… více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme… více o Šišky s jahodovou pěnou
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce… více o Kokosove cukrovi
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut… více o Lívance z vloček bez droždí
Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do… více o Domácí čokoládová bábovka
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla,… více o Kuře v alobalu
Vyšleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko, mouku, kakao a sníh z bílků. Vylijeme na plech a upečeme na 200 °C. Na… více o Kokosové řezy Jaruška
Vypracujeme kynuté těsto a po vykynutí plníme malinkaté buchtičky tvarohem. více o Studené koláče
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu… více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu… více o Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme . více o Znojemský nálev na okurky
Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme… více o Vanilkové rohlajze
Dáme vařit žebra a přitom oloupeme brambory a očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky,… více o Netradiční bramboračka
Plechovka s mlékem se vaří dvě hodiny ( v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smíchat s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém