2.48
Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3–5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6×6 cm. Dáme… více o Tvarohové šátečky nasladko i naslano
Vločky namočíme přes noc. Přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku, mírně… více o Vločky naslano
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj,… více o Listový závin naslano
Chutná, rozmanitá, barevná a zábavná. Taková je indonéská kuchyně. Není divu, však tady na… Celý článek
Celulitida je kosmetický problém. Vyznačuje se nerovnoměrným vzhledem kůže, která připomíná… Celý článek
Den matek se blíží, letos vychází na 12. května. Jaký dárek maminku potěší a zároveň bude… Celý článek
Týden před výplatou může být výzvou, co se týče vaření chutných a zároveň levných jídel. V… Celý článek
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
Žloutky, máslo a cukr vyšleháme. Přidáme smetanu, mouku s kypřícím práškem, kakao a mleté ořechy. Nakonec vmícháme z… více o Ořechové trojúhelníky s krémem
Kuskus necháme nabobtnat a k němu přidáme nakrájené mandle, oříšky, sušené ovoce, zakapeme medem a navrh přidáme… více o Sladký kuskus
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou… více o Šohajdy
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej… více o Cibulová polévka
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že… více o Kuře na soli s citronem
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Zelňačka
Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Odpalované těsto ********************* Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou… více o Croquembouche
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně