2.56
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez… více o Jednoduché bramborové placky
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik… více o Plněné bramborové placky
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a… více o Sladké bramborové placky
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.… více o Zapečený bramborák se zelím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle… více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky tak cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky… více o Špekové knedlíky
Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Cizrnu vaříme do změknutí, asi 45 minut až hodinu. Na posledních 15 minut přidáme brambory. Na slanině osmažíme… více o Cizrnová polévka
Sýr utřeme s cibulkou, česnekem na malé kousky nakrájenou paprikou (stačí půlka) a na jemno nasekanou feferonkou.… více o Pikantní pomazánka ze sýra Cottage s paprikou
Uděláme si těsto a pečeme na 180°C, ale hlídat. Rozehřejeme si 2 čokolády, přidáme kostičku másla a vmícháme 2 zakysané… více o Řezy Mařenky
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra… více o Vynikající kapr
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho… více o Roláda se šlehačkovým krémem
Olej, vlažnou vodu, cukr a žloutky dobře zamícháme. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, nasekané… více o Dort Ivančice
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce,… více o Dýně zdravě i chutně