
2.4
Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky. Pokud je maso řidší konzistence, tak steak svážeme… více o Steak z hovězí svíčkové
Syrovou bramboru nakrájenou na 1cm plátky dám na plech na pečící papír. Než se upečou orestuju mražené špenátové listy… více o Tuňákový steak, špenát, brambory
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme… více o Kuřecí steak v pita chlebu
Jablečný závin neboli štrúdl patří mezi speciality nejen české kuchyně. Stejně tak je… Celý článek
Bývalá francouzská herečka Brigitte Bardot, která je dodnes považována za jeden z prvních… Celý článek
Ať už si je dáte se sklenicí mléka, hrnkem horkého čaje, nebo dobrou kávou, křupavé sušenky… Celý článek
Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme v… více o Bramborová roláda s mletým masem
Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky… více o Koláč s čerstvým ovocem – rebarbora, rybíz
Papriky očistit a nakrájet na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolit grilovací směsí a osmahnout po obou… více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se… více o Vodnické koláčky
Máslo utřeme s cukrem, přidáme postupně vejce, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec koňak a čokoládu. Pečeme asi… více o Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a… více o Alenčin medovník
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný… více o Malinové řezy kakaové
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané… více o Pečené maso na houbách
Rozmíchat vejce a osolit, přidat cukr a krupičku. (Vzhledem k tomu ze každý používá jiný tvaroh se konzistence těsta… více o Tvarohové placky
Vezmeme si půl litrový hrnek Dáme do něj kávu, cukr Zalejeme horkou vodou Nalejeme mlého/smeanu/obojí ' vložíme… více o Ledová káva
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku.… více o Andulčina pomazánka