
2.5
Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky. Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka. Potřeme je vejcem,… více o Kolečka z nivy
Nivu nastrouháme najemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame s pomazánkovým máslem a podáváme. více o Česneková pomazánka z Nivy
Nivu, máslo, žervé, jogurt s dvěma a půl lžičkami sušené pažitky rozmixujeme a promícháme. Přidáme zbylou sušenou… více o Pomazánka z nivy s křenem
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet. Plátky… více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
V hlubší pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a na něm krátce osmažíme plátky česneku. Přidáme kuře a zeleninu a vše krátce… více o Filipínské nudle
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do… více o Kuře – co dům dá
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme. Nameleme si vařené uzené a… více o Nádivka z uzeného masa
Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme na půl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč,… více o Voňaví skřivánci
Udělej drobenku, jeden hrnek drobenky si odeber na posypání. Do zbytku klepni 1-2 vajíčka, nasyp necelou půlku prášku… více o Drobenková buchta
Veškeré upravené ingredience smícháme a můžeme ihned podávat. Eventuelně můžeme trochu dosladit medem. více o Mrkvový salát pikantní
Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou, v nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu, do zbylého… více o Hubovec
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou… více o Pařížský krém
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.… více o Maminčina jablečná buchta
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce