Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
Opečeme, zalijeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží a kuře přelijeme šťávou.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči