3.6
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme… více o Ukrajinský boršč
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené… více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Vosí hnízda, nebo včelí úly? Ať jim říkáte tak nebo tak, tohle nepečené cukroví bezpochyby… Celý článek
Přemýšlíte nad dobrou večeří, jejíž příprava nezabere moc času a bude jí plný hrnec, takže… Celý článek
I když na štědrovečerní tabuli stále dominuje náš kapr, v posledních letech mu začíná… Celý článek
Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním… Celý článek
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme… více o Celozrnná vánoční kolečka
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
Brambory ustrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, mouky přidáváme tolik,… více o Plněné bramborové placky
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Tuk rozpustíme ve vodní lázni- na mírném ohni, přidáme cukr, solamyl a promícháme, nakonec vmícháme sušené mléko. … více o Bílá čokoláda
Tvrdý sýr nastrouháme, zamícháme do něj cottage, bílý jogurt, pokrájenou jarní cibulku, dochutíme solí a pepřem. … více o Pomazánka ze sýru Cottage
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
Brambory rozšťoucháme nahrubo (né na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a mouku… více o Bramborové placky se zakysanou smetanou
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z… více o Jednoduchá svíčková
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso… více o Guláš v papiňáku