
3.6
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme… více o Ukrajinský boršč
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené… více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva.… více o Bábovka tvarohovo-kokosová
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě… více o Kuře tří hořčic
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto. 1/3 schováme na mřížky a… více o Mřížkový rebarborový koláč
Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh… více o Pikantní smažené sýrové koule
Na trošce tuku orestujeme cibuli a mleté maso, poté kysané zelí. Přidáme papriku, kmín, sůl, majoránku a podusíme.… více o Statkářská polévka
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl žičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je… více o Květákové placičky s uzeninou
Uděláme kvásek, mírně osolíme. Do mouky přidáme kvásek, kmín, zaděláme řidší těsto. Po vykynutí odkrajujeme menší… více o Langoše mé maminky
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme… více o Vynikající tvarohové lívance
1. Promícháme všechny sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a mléko podle potřeby. 3. Pečeme ve středně… více o Mrkvanec
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto. více o Těsto na štrúdl – velice jednoduché
Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu.… více o Cuketový slaný nákyp