Utopenci z pece Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo,… více o Utopenci z pece
Utopenci v aspiku Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření… více o Utopenci v aspiku
Utopenci podle Gejzy Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme… více o Utopenci podle Gejzy
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu Libeček, který nesměl chybět na zahrádkách našich babiček, zažívá svou renesanci. Není divu.… Celý článek
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den Mnoho z nás o snídani do postele sní, ale už jen málokdo si ji tam skutečně sní. Ve všední dny… Celý článek
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho… V české kuchyni patří mezi stálice, ale pozor, není tvaroh jako tvaroh. Některý může být lehký… Celý článek
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
Mexické Guacamole Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádro, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse kousky rozmačkáme vidličkou na… více o Mexické Guacamole
Omeleta s jablky Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Jednoduchá ovocná bublanina Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Hrst ořechů,… více o Jednoduchá ovocná bublanina
Čína z vepřového masa Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu… více o Čína z vepřového masa
Mrkvovo-pažitková pomazánka Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou… více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Myslivecká směs Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si… více o Myslivecká směs
Rychlá večeře Na rozpálenou pánev s kapkou oleje rozetřu na hrubém struhadle nastrouhanou větší bramboru (nebo dvě menší), posolím +… více o Rychlá večeře
Bělehradský řízek Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.… více o Bělehradský řízek
Smažené bochánky (koblihy) s mákem Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme… více o Smažené bochánky (koblihy) s mákem
Hovězí čína s nudlemi 1. Nachystáme si hovězí maso - odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z: olivového oleje, sůl, pepř,… více o Hovězí čína s nudlemi
Jednoduchá bábovka Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané… více o Jednoduchá bábovka
Bábovka od babičky Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny na těsto (olej,… více o Bábovka od babičky