Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici, všechno v pekáči promícháme a rozprostřeme po celém dnu. Špekáčky podélně rozpůlíme a na koncích 3× nařízneme asi 2 cm (pokud máme jen salám, nakrájíme špalíky), rozložíme do pekáče řeznou plochou dolů na zeleninu a okořeníme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se špičky špekáčků začnou otevírat a hnědnout (jako když je pečeme na ohni).
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem