
3.14
RADA: Nálev:
RADA: Buřty:
RADA: Plnění sklenic:
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse. Suroviny na nálev smícháme v kastrolu,… více o Jeňovi utopenci
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme… více o Utopenci Gejza
Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Tlacenka
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící… více o Karamelovo-ořechové řezy
Maková náplň: spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme, do zhoustnutí. Tvarohová náplň:… více o Makovo-tvarohový koláč s ovocem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky… více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a… více o Fazole po baskicku
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina… více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito… více o Prdelačka z jelítka – jíšková
1) Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé… více o Bramborové kari se zelenými fazolkami
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí… více o Čočková polévka podle Romany
1. Řízky naklepeme, ochutíme jako obvykle, mírně posypeme vegetou. 2. Housky se slaninou nakrájíme na malinké kostičky… více o Pikantní drůbeží řízky
Pokud se vám podaří dát dohromady všechny potřebné ingredience, máte už více než z poloviny vyhráno. Všechny… více o Koktejl Hurricane