2.5
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala… více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na… více o Mušle
Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme… více o Sýrový ježek
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do sklenicek a sterilujeme 20 minut… více o Pálivec
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře… více o Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a… více o Lilková omáčka na těstoviny
Mleté maso smísíme s vejcem, cibulí a kořením. Rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich placičky. Potřeme je olejem a… více o Hamburger
Drůbeží,ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky,lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji… více o Pikantní játra
Na 1 dortovou formu o průměru 24 cm potřebujete: 4 kakaové pudinkové prášky, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 ml oleje… více o Dort z pudinku se šlehačkovým krémem
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabé kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle… více o Česnečka pro labužníky
1. Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy. 2.… více o Babiččin žampionový salát
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně… více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a… více o Tatarská omáčka