Smažená hlíva jako řízek Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca… více o Smažená hlíva jako řízek
Zapékané uzené s křenovými jablky Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a… více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Uzené na cibuli s dušenou mrkví Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody,… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý Pro spoustu časově vytížených lidí představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres.… Celý článek
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny… Josef Maršálek rád a často prozrazuje své recepty a vánoční cukroví není výjimkou. Slavný… Celý článek
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového… Do Vánoc sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale určitě už máte některé druhy vánočního cukroví… Celý článek
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny… Chcete mít napečené tradiční cukroví, ale děsí vás množství másla, které na jeho přípravu… Celý článek
Gizdíkovy závitky Maso nakrájíme na větší plátky,naklepeme ,posolíme přidáme rovnoměrně cibuli nakrájenou na kostičky,uzenou slaninu… více o Gizdíkovy závitky
Rozinkové žemličky Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky.… více o Rozinkové žemličky
Bretaňský králík Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Cukroví z formiček Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně… více o Cukroví z formiček
Šneci se zelím Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky(salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Želva Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti… více o Želva
Dobré filé se zeleninou Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek,… více o Dobré filé se zeleninou
Kinder mléčný řez Náplň: - 1/2 kg tvarohu (ne vaničkového) - 25 dkg másla - cukr moučka podle chuti - až 12 lžic smetany (záleží na… více o Kinder mléčný řez
Játra s pórkem Máslo rozpustíme v hrnci a přidáma olej, orestujeme játra, přidáme pórek a zlehka orestujeme, zalejeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
Medový kremež od Lídy Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Vyválíme na plechy a na pečícím papíře pečeme v horkovzdušné troubě na… více o Medový kremež od Lídy
Malé domácí houstičky Do domácí pekárny dáme: mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. … více o Malé domácí houstičky
Květáková hlava II. Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.