Smažená hlíva jako řízek Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca… více o Smažená hlíva jako řízek
Zapékané uzené s křenovými jablky Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a… více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Uzené na cibuli s dušenou mrkví Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody,… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je… Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má… Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po… Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do… Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Buffalo Wings Máslo rozehřejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Kuřecí křidélka osušíme a osmažíme do zlatova (fritovací hrnec… více o Buffalo Wings
Dobré rychlé řezy Ušleháme celá vejce, hrnek cukru a šlehačku, přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva. Pečeme asi na 170 °C, na… více o Dobré rychlé řezy
Ořechová bábovka IV. Smícháme připravené suroviny do veliké mísy a promícháme do správné konzistence a dáme do předem vymazané a vysypané… více o Ořechová bábovka IV.
Pudinkové řezy s polevou Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a opět promícháme. Dle chuti můžeme přidat i ořechy a… více o Pudinkové řezy s polevou
Králičí kapsy Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání… více o Králičí kapsy
Rybí prsty s lososem Tři rybí prsty usmažíme běžným postupem. Dáme na talíř těsně vedle sebe, nahoru položíme pizza šunku, potřeme drceným… více o Rybí prsty s lososem
Bounty tyčinky Všechny základní ingredience na bounty tyčinky (kromě ingrediencí na polevu) smícháme dohromady a vzniklou hmotu dáme… více o Bounty tyčinky
Domácí muffiny s kousky čokolády V nádobě smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, máslo, dále přidáme mléko, vejce a špetku soli. Vše dobře dohromady… více o Domácí muffiny s kousky čokolády
Strapáče Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet.… více o Strapáče
Rajská polévka s krupicovými… Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí… více o Rajská polévka s krupicovými haluškami
Krémová polévka z řepy Hany… 1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut. 2.… více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu