Smažená hlíva jako řízek Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca… více o Smažená hlíva jako řízek
Zapékané uzené s křenovými jablky Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a… více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Uzené na cibuli s dušenou mrkví Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody,… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s… Věděli jste, že na těsto na pizzu vlastně vůbec nepotřebujete mouku? Můžete ho připravit i z… Celý článek
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl… Podzimní dny s sebou přinášejí chladnější večery, ve kterých přijdou vhod teplé a vydatné… Celý článek
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z… Snadné, chutné a levné, takové jsou recepty z brambor, které si můžete dopřát k obědu i večeři… Celý článek
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v… Spousta lidí dělá kompot ze švestek, jablek nebo hrušek, ale zkusili jste někdy připravit… Celý článek
Kokosovo-čokoládová buchta s… Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš… více o Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kuřecí maso po horácku Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme… více o Kuřecí maso po horácku
Omeleta s jablky Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Ovocný koláč s vanilkovou polevou Z bílků ušleháme sníh, do kterého nejdříve zašléháme cukr, pak žloutky, mouku a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto… více o Ovocný koláč s vanilkovou polevou
Tvarohové polštářky Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme… více o Tvarohové polštářky
Rajská omáčka Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli… více o Rajská omáčka
České kynuté buchty Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
Plněný hermelín Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu… více o Plněný hermelín
Obrácené řízky 1. Plátky vepřové krkovice tence naklepeme ,osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. 2. Obalíme je ve směsi strouhanky… více o Obrácené řízky
Klasická česnečka Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
Velikonoční tvarohový věnec Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce… více o Velikonoční tvarohový věnec
Těsto na buchty kvásek a zpracovat hladké nelepivé těsto...40 minut kynout a po naplnění dalších 20minut více o Těsto na buchty