Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku, uveďte do varu, snižte oheň a pak na mírném plameni povařte asi hodinu, až dýně zprůsvitní.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou