
3.39
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme… více o Domácí vaječný koňak
Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2–3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,… více o Vaječný sen
Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu… více o Vaječný likér
Nevíte, co upéct na víkend? Tak nepečte a udělejte tento nepečený ovocný dort. Je ideální… Celý článek
My Češi máme humor rádi, a tak není divu, že je naše republika protkaná vtipnými názvy vesnic… Celý článek
Nakládané okurky sice seženete v každém obchodě, ale ty domácí mají své kouzlo. Navíc jejich… Celý článek
Těsto, které promícháte, nalijete na plech a dáte do trouby. To je základ těch… Celý článek
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mino marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2… více o Tvarohové hvězdičky DIA i NEDIA
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší… více o Zelňačka od Kewa
Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře… více o Keftedakia
Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu,postupně přidáváme žloutky, pořád šleháme a pak přidáváme střídavě olej a… více o Kokos kostka
Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme… více o Sacher dort
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Vytvořit těsto,protáhnout mlýnkem na maso a usušit (péci) v troubě.Sypat vanilkovým cukrem. více o Vánoční kakaové rohlíčky
Oba sýry smícháme, tak aby vznikla hmota z které vytvoříme kuličky. Kuličky poté obalíme v mouce,… více o Výborné sýrové kuličky
Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min… více o Špenátové palačinky od Teri
Postup Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby… více o Lasagne
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku… více o Letní lehká véča