
3.39
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme… více o Domácí vaječný koňak
Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2–3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,… více o Vaječný sen
Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu… více o Vaječný likér
Vybrat kvalitní kečup je občas složitější, než se zdá. Může se v něm schovávat velké množství… Celý článek
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Slavná herečka Stella Zázvorková byla proslulá svou vášní pro vaření a svým kulinářským umem… Celý článek
Klasické avokádové guacamole je sice fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle… Celý článek
Zelí překrájíme nadvakrát, nastrouháme tvrdý sýr, kdo chce může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme s bílým… více o zelná pomazánka
Jogurt rozmícháme s majoránkou, lisovaným česnekem, sekanou pažitkou a solí. Sýr nastrouháme na hrubší nudličky a vejce… více o Velikonoční salát
Bílky ušleháme do tuha. Sypké ingredience smícháme a zašleháme do tuhého sněhu z bílků. Vymažeme formu a zvolna pečeme… více o Bílkové kostky
Ze strouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme… více o Chundelka – polévka
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a… více o Sytý čokoládový dort
Brambory oškrábeme, rozkrájíme, osolíme okmínujeme a uvaříme. Vodu z brambor scedíme do jiného hrnce nebo do uvařeného… více o Křampes
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba… více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící… více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
Hermelín, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky. Vše… více o Hermelínové bochánky
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku a šleháme nad parou 10 minut až do zlaté… více o Marlenka – medovník
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky… více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem