
3
Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Směs zchladíme, přidáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr.… více o Domácí vaječný likér
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce! Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra… více o Vaječný likér snadno a rychle
Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2–3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,… více o Vaječný sen
Červená karkulka, Petr Pan nebo třeba Daenerys ze Hry o trůny. Americká amatérská pekařka Liz… Celý článek
Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Největší kulinářský festival na světě Restaurant Week se po půl roce vrací a navzdory svému… Celý článek
Přinesli jste si z lesa plné košíky hub a přemýšlíte, jak je zpracovat? Můžete je sníst hned,… Celý článek
Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Omočíme v rozšlehaném vejci a potom obalíme v mouce. Vložíme do… více o Kuřecí křupinky
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme… více o Perníkové knedlíky
Vše na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l… více o Sněhové řízky
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba)… více o Sýrová žemlovka
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do… více o Tvarohový mřížkový koláč
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a… více o Ořechová buchta s jahodovým želé
Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme… více o Jablečný závin
Vlozte vsechny ingredience do mixeru a zmixujte. Mnoztvi je zhruba na jednu veku. více o Mrkvová pomazánka
1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. … více o Jablečný kuskus
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme… více o Datlové sušenky
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na… více o Kunětický rožeň