
3.29
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vroucí vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a… více o Valašská kyselica
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko, rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je… více o Valašské frgály
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme. Až jsou brambory měkké,… více o Valašská kyselice
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a… více o Foukaná buchta
Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky… více o Jablíčková rychlovka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Tu si pripravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a… více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky,… více o Posvícenské koláčky
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata… více o Polévka pro pány
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký,… více o Tvarůžková pomazánka extra
Do mísy si dáme mouku, máslo, 40g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do… více o Tvarohovo-citronový dort
Do zavírací piksly nalijeme smetanu, pudink, a přidáme mandarinky. Uzavřeme pikslu a třepeme asi 2-5 minut, dokud… více o Třepaná mandarinková buchta
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci… více o Bramborový rychloguláš
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Vše, kromě tvarohu umícháme a těsto nalijeme do vymazaného pekáče. Lžící nahážeme do těsta sladký tvaroh. více o Olejová buchta s tvarohem