
3.33
Nejdřív ušleháme bílky s trochou cukru (cukru tolik lžic jako vajec). Pak zamícháme žloutky a mouku – asi o lžíci víc… více o Dort
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka… více o Valentýnské srdce
Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme… více o Brusinka dort
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Když se řekne listová zelenina, většina z nás si představí špenát, salát nebo kapustu.… Celý článek
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme… více o Brambory s kapustou a klobásou
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou… více o Čokoládový Baileys
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na… více o Drůbeží cihla
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak… více o Chalupářský chléb
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a upevníme párátkem.… více o Kuřecí prsa plněná hermelínem
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když… více o Zelí mlsných Řeků
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a… více o Králík na zakysané smetaně
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a… více o Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami
Těsto dáme do domácí pekárny vykynout. Poté vykynuté těsto na vále rozdělíme na 24 bochánků a necháme ještě 20 minut… více o Jihlavský koláč
1. Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost. 2. Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci… více o Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem,… více o Tiramisu z Mascarpone
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše… více o Uzenofleky