3
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15–20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného… více o Čokoláda na vánoční stromeček
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3×7 ks) rozložíme na alobal,… více o Nepečená střecha – slané variace
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas… Celý článek
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč… více o Jednoduchý jablkový koláč
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky… více o Palačinky se zelím a uzeným
Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt,… více o Zapékaná krůtí prsa s jablky
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak obalíme v mouce a poté ve… více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před… více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci… více o Rychlé koblihy
Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a… více o Vejce se špenátem a prosciuttem
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí… více o Zavařovaná domácí paštika
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka,… více o Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne… více o Marcipánová hmota falešná (varna)
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce