Vánoční rožmberský kapr

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 80 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 2
      g sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      g pepř mletý
    • 50
      g sušené houby
    • 0,8
      kg kapří filety
    • 1
      g mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: