
3.33
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme. Přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící… více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté… více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Když se řekne listová zelenina, většina z nás si představí špenát, salát nebo kapustu.… Celý článek
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na… více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) - pozor nesmíme sloupnout z kůže a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu… více o Rychlá omáčka na těstoviny
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se… více o Sušení ovoce v sušičce
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji… více o Cannelloni se špenátem
Nakrájíme hermelín, vajíčka, pórek, kapii, přidáme majonézu, sůl(špetku) a pepř dobře promícháme. Podáváme s pečivem. více o Hermelínový salát
Čokoládu a cukr rozpustíme do mléka a v poháru skrášlíme šlehačkou a grankem. více o Teplá čokoláda
Surimi tyčinky, cibuli a okurky nakrájíme na drobno. Přidáme majonézu, tatarku a lžíci láku z okurek. Dochutíme trochou… více o Surimi pomazánka
Vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do… více o Bábovka (pippiva)
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou… více o Mramorová bábovka od babičky
Šlehám vejce s cukrem a pak přidávám ostatní suroviny. Peču ve vymazané a vysypané nádobě na horký vzduch 160 stupňu… více o Jablkový moučník
Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve od zelených částí a okrouháme je a nastrouháme na jemno do… více o Sladký mrkvový salát