
3.67
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s… více o Nákyp s povidly a ořechy
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které… více o Řezy s povidly a ořechy
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Lečo patří mezi nejoblíbenější letní jídla. My Češi ho máme rádi pěkně zahuštěné a zjemnělé… Celý článek
Milujete naši tradiční českou kuchyni? Vyzkoušejte recepty na klasiku, ovšem v trochu… Celý článek
Bývaly doby, kdy si známí mezi sebou předávali rady, co s cuketami v kuchyni provést.… Celý článek
Američanka Alana Jones-Mann začala péct dorty jako únik od stresující práce v marketingu. A… Celý článek
Připravíme těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky… více o Kuřecí řízky Ondráš
Brambory uvaříme až mírně rozvaříme, cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle, když je téměř… více o Šťouchané brambory s cibulí a pórkem
Ingredience na tvarohovou směs smícháme a utřeme do hladka. Vejce ušleháme s olejem, cukrem a vodou (šlehačem, nebo… více o Prošívaná deka III.
Švestky do pekáče, dát do trouby nejdřív na 250, pak na míň. Pozor ať se nepřipaluje vršek - míchat. Rozmixovat,… více o Švestková povidla bez míchání
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než… více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Většinu vařeného hrachu rozmačkáme (trochu si necháme na ozdobení polévky) a prohřejeme ve vývaru spolu s povařenou,… více o Rybí polévka s hrachem
Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracovat v hládké těsto. Těsto vyválet na tenkou placku a rozkrájet třeba na… více o Drožďové cukroví
Tukem vymažeme pekáč, vysypeme hrubou moukou, smícháme všechny přísady na těsto - těsto musí být řidší, aby se dobře… více o Rychlý drobenkový koláč
1. Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v… více o Salát Caesar
1. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. 2. Pečeme… více o Nugátová kolečka
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ní špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Uděláte kvásek, pak vypracujete těsto, přikryjete utěrkou a necháš kynout asi 1/2 hod. Pak uděláte asi 20 buchet. Do… více o Buchty od Aničky