4.5
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme… více o Pangas se špenátem a nivou
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké… více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na… více o Pstruh se špenátem a česnekem
Máte rádi vaječný likér? Udělejte si domácí a nalaďte se na atmosféru Vánoc. Jeho příprava… Celý článek
Ještě nemáte ani jeden druh vánočního cukroví? Nevadí. Jděte na to letos chytře. Připravte si… Celý článek
Pro spoustu časově vytížených lidí představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres.… Celý článek
Josef Maršálek rád a často prozrazuje své recepty a vánoční cukroví není výjimkou. Slavný… Celý článek
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy… více o Bábovka s kysanou smetanou
Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal: plátek masa, hořčice, plátek… více o Řízky v alobalu s vajíčkem
Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme… více o Kubánský dort
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Do zavírací piksly nalijeme smetanu, pudink, a přidáme mandarinky. Uzavřeme pikslu a třepeme asi 2-5 minut, dokud… více o Třepaná mandarinková buchta
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do… více o Skvělá marináda na maso
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní… více o Nejlepší horká čokoláda
Recept byl převzat z labužník.cz. Tímto děkuji. 1. Řepu oloupeme, mrkev očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na… více o Červená řepa s mrkví
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí a změklým… více o Estonský kringel
Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi,… více o Řezy - Šalamounské řezy
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.… více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme… více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou