Venkovský salát

4

hodnoceno: 5
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule nejlépe sladké, bílé
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • paprika 4–6 větších, nejlépe různobarevných
    • 1
      ks okurka středně velká
    • libeček několik lístků
    • 250
      g sýr feta nebo balkánský

Postup přípravy receptu

  • Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš jemné, spíš naopak.
  • Cibuli oloupejte, odkrojte tuhý kousek s kořínky, rozkrájejte je vertikálně na osminy a ty pak rozdělte na jednotlivé lupeny.
  • Papriky, okurku a cibuli promíchejte v míse, navrch položte sýr nakrájený na kousky, posypte lístky libečku (větší natrhejte) a zakápněte olejem. Osolte, jen pokud je to skutečně potřeba. Jestliže salát podáváte k obědu, přidejte k němu čerstvé pečivo, jímž můžete také vytřít všechnu voňavou šťávu.
  • Salát není třeba solit, sýr bývá dost slaný a také libeček je dostatečně pikantní. Má v sobě minerální soli a dokáže tak běžnou sůl i nahradit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: