Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny. Zabalíme, zavážeme, osolíme, opepříme a dáme z obou stran osmažit na roškvařený špek. Potom maso přeneseme na pekáč a zalijeme omáčkou.
Omáčka: osmažená cibulka (skoro dozlatova), zasypaná moukou, zalitá vodou. Povařená a dochucená masoxem a sladkou paprikou.
Maso zalité omáčkou pečeme v troubě. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu