3.1
Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici. Ingredience dobře promícháme a… více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto… více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala… více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Dorty se většinou připravují na speciální příležitosti, ale klidně si ho můžete upéct místo… Celý článek
Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní… Celý článek
Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová,… Celý článek
Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle… Celý článek
- kotlety naklepeme - smícháme vejce, solamyl, kečup, česnek, majoránku, pepř a kari - kotlety do směsi namočíme… více o Kotlety po čínsku
Salát opereme, necháme oakpat a listy roztrháme, papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou… více o Řecký salát s mátou
Na másle nebo oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený na plátky. Přidáme špěnát, rozpustíme a podusíme. Přidáme… více o Těstoviny s růžovozelenou omáčkou (špenátovou)
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje… více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a… více o Netradiční salát s cizrnou a lososem
1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Vodu slijte a brambory nechte vychladnout. Pak je oloupejte a pomocí… více o Krkonošský bramborový toč s klobásou
Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery,… více o Bramborový koláč s jablky
Umeleme salám a tvarůžky. Rozšleháme lučinu s jogurtem, přidáme salám, tvarůžky, utřený česnek, přidáme chilli a… více o Ďábelské tvarůžkové topinky
vše smícháme v misce a necháme aspon přes noc uležet(čím dýl tím líp)já přidávám víc ostré papriky a kari. Po odležení… více o Švejžužu
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou… více o Pařížský krém
Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce… více o domácí gulášová polévka
Brambory a celer nastrouháme jako na bramboráky, přidáme rozšlehaná vejce, mouku, mléko, sůl a česnek. Vymícháme těsto.… více o Celeráky