Šunka v listovém těstě Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky vcelku a posypeme ji sýrem. Těsto… více o Šunka v listovém těstě
Mleté v listovém těstě Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Vepřové plátky v listovém těstě Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod.… více o Vepřové plátky v listovém těstě
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků Vánoční pečení se neobejde bez zbylých bílků. Co s nimi? Pokud jste už část využili do polevy… Celý článek
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi… Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva… Celý článek
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové… Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty,… Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Česneková polévka Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky,… více o Česneková polévka
Zázvorky – staročeské vánoční… Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Čatní z rajčat Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený… více o Čatní z rajčat
Rychlé koláče Cukr a droždí rozpustíme v mléce. Žloutky a dukát (Hera,máslo) a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek.… více o Rychlé koláče
Špaldové sušenky Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme… více o Špaldové sušenky
Voňavé knedlíky Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout,… více o Voňavé knedlíky
Kulajda se zastřeným vajíčkem Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř… více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Debrecínská vepřová plec Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso… více o Debrecínská vepřová plec
Perník s jablky Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
Překvapení v tortille Orestujeme si na pánvičce cibulku, nejemno nakrájený salámek a nasekaný česnek. zalijeme kečupem, přidáme oregánoa sůl.… více o Překvapení v tortille
Španělské rizoto Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme-postupně přilíváme vodu. kuřecí maso… více o Španělské rizoto
Těsto na štrúdl – velice jednoduché Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto. více o Těsto na štrúdl – velice jednoduché