Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí. Za občasného míchání dusíme doměkka. Podáváme s brambory.
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem