Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké, omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu