Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké, omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku