Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké, omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou