Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran na suchou teflonovou pánev. Poté vložíme do pekáčku, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Po 5 minutách přidáme směs, kterou jsme si připravili z koření na zeleninu, cibule, papriky, hub (předem upravených podle návodu na sáčku) a sojovky s medem. Dále pečeme jen pár minut, než se spojí chutě a maso je měkké. Podáváme s přílohou podle libosti, já s pečenými brambory.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové