Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme, rozdělíme na 4 díly. Maso vyjmeme z marinády, položíme na těsto, potřeme hořčicí, dáme anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme. Takto uděláme 4 balíčky, které dáme do pekáče slabě vymazaného olejem.
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme přikryté maso a 10 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 150 °C a zvolna pečeme 1,5 hodiny. Podáváme se zeleninovým salátem, jídlo je dost syté.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu