3.28
Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky vcelku a posypeme ji sýrem. Těsto… více o Šunka v listovém těstě
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto… více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
Rozlousknout vlašské ořechy tak, aby zůstaly krásné půlky a minimum nepořádku kolem, může být… Celý článek
Bez lineckého cukroví se štědrovečerní stůl neobejde. Je jedno, jestli máte raději linecká… Celý článek
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku.… více o Těstovinový salát
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně… více o Medové trubičky
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli… více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme… více o Sýrová kulajda
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou… více o Buřty na černém pivu
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvu opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto… více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do… více o Bruschetta
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč… více o Vánoční rožmberský kapr
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme je na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu… více o Labužnické rybí filé
Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku,… více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a… více o Pravé vanilkové rohlíčky