Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme, rozdělíme na 4 díly. Maso vyjmeme z marinády, položíme na těsto, potřeme hořčicí, dáme anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme. Takto uděláme 4 balíčky, které dáme do pekáče slabě vymazaného olejem.
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme přikryté maso a 10 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 150 °C a zvolna pečeme 1,5 hodiny. Podáváme se zeleninovým salátem, jídlo je dost syté.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky