Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící sójovky a zasypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Zabalíme, vložíme do pečicí misky či na plech a pečeme na 280 °C asi 1 hodinu.
Před koncem pečení osmahneme na pánvi dokřupava slaninu. Maso vyndáme z alobalu a poklademe opečenou slaninou.
Jako příloha se hodí opečené brambory, které můžeme péci současně s masem.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka