Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi). Plech vymažeme máslem a na dno dáme připravené maso. Na maso pokládáme kolečka brambor a každou vrstvu lehce osolíme a okmínujeme. Na poslední vrstvu brambor přidáme navíc majoránku a česnek (vymačkaný nebo možno i nakrájený – já vymačkávám). Nakonec zalijeme šlehačkou a přiklopíme nebo použijeme alobal.
Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Pak přidáme teplotu na 200–220 stupňů a dopečeme odklopené (cca 15–20 minut). Šlehačka by se měla trochu vypéct, aby to na talíři neplavalo.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku