Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka. Cibule použijeme nejméně stejné množství jako masa.
Na oleji si osmažíme cibuli, poté ji vyjmeme na talíř.
Do rozpáleného oleje po cibuli dáme kousky masa, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu vmícháme ještě prohřát osmaženou cibuli a podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu