
3
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 minut v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách… více o Candát na kmíně
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1–1,5 cm. Drůbeží játra očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. více o Bábovka s jablky a ořechy
Podzim je obdobím barevných listů, hustých polévek a také časem, kdy si můžete opět po roce… Celý článek
Mleté maso má dvě hlavní výhody. Je rychle hotové a seznam skvělých receptů z něj je… Celý článek
Není nad bochník poctivého kváskového chleba. Co ale takhle zkusit i něco jiného? Vydejme se… Celý článek
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V… více o Gratinované brambory s cibulí
Propláchnutou rýži rozvaříme ve vodě i s nakrájeným jablkem. Pak osladíme a vyšleháme s tvarohem. více o Rýžová kaše s jablky a tvarohem pro děti
Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu. Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama… více o Zámecké pralinky
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po… více o Bagety z pekárny
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Ve větší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka, skořici. Vše dobře promícháme.… více o Jablečník
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso… více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání. Do… více o Mandarinkový dezert
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření,… více o Bigos
Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Zpracujeme každé těsto vzlášť. Pak zabalíme do celofan. sáčku a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Pak těsta… více o Koláče z Moravy
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme… více o Andělské zvony