Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v ledničce (alespoň 2 hodiny). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme rovněž na kousky vhodné k napichování, cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme olivovým olejem. Necháme také marinovat v ledničce.
Předehřejeme si troubu na 220 °C na funkci grilování.
Na špejle napichujeme všechny marinované ingredience. Připravíme si pekáč, vložíme alobal, lehce pokapeme olejem a pokládáme hotové špízy, které dáme do trouby a pečeme cca 45 minut.
Doporučuji mít mřížku na spodním patře trouby. Nejprve grilujeme 15 až 20 minut, poté na 10 minut přepneme troubu na funkci grilovaní s ventilátorem a to samé opakujeme pro druhou stranu špízu. Během grilování si dáme vařit brambory ve slupce, které těsně před podáváním špízu vložíme do trouby a lehce ogrilujeme.
K masu si připravíme dip ze zakysané smetany s česnekem, pepřem, trochou kečupu a sladké papriky. Dip lehce poprášíme podravkou, pro lepší chuť můžeme přidat i trochu tatarské omáčky. Koření na bylinkové máslo smícháme s trochou másla, které dáme na brambory při podávání.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort