Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v ledničce (alespoň 2 hodiny). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme rovněž na kousky vhodné k napichování, cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme olivovým olejem. Necháme také marinovat v ledničce.
Předehřejeme si troubu na 220 °C na funkci grilování.
Na špejle napichujeme všechny marinované ingredience. Připravíme si pekáč, vložíme alobal, lehce pokapeme olejem a pokládáme hotové špízy, které dáme do trouby a pečeme cca 45 minut.
Doporučuji mít mřížku na spodním patře trouby. Nejprve grilujeme 15 až 20 minut, poté na 10 minut přepneme troubu na funkci grilovaní s ventilátorem a to samé opakujeme pro druhou stranu špízu. Během grilování si dáme vařit brambory ve slupce, které těsně před podáváním špízu vložíme do trouby a lehce ogrilujeme.
K masu si připravíme dip ze zakysané smetany s česnekem, pepřem, trochou kečupu a sladké papriky. Dip lehce poprášíme podravkou, pro lepší chuť můžeme přidat i trochu tatarské omáčky. Koření na bylinkové máslo smícháme s trochou másla, které dáme na brambory při podávání.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků