
3.33
Připravíme si těsto ze všech ingrediencí , dobře rozmícháme a vlejeme na předem vymaštěný a moukou vysypaný plech.… více o Prošívaná deka
Ingredience na tvarohovou směs smícháme a utřeme do hladka. Vejce ušleháme s olejem, cukrem a vodou (šlehačem, nebo v… více o Prošívaná deka III.
Všechny ingredience smícháme, zpracujeme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohem uděláme mřížky, do tvaru… více o Světlá prošívaná deka s ovocem
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Smícháme mouku, máslo smetanu a 50 g cukru a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme a vykrajujeme… více o Smetanové kytičky
Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně… více o Vepřová roláda Budapešť
Tenké plátky libové šunky rozložíme na prkénku tak, aby se vzájemně překrývaly a tvořily souvislý plát. Potřeme je… více o Šunková roláda se sýrem
Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu a připravíme si vejce,… více o Těstoviny s křenovo-špenátovou omáčkou
Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké… více o Čokoládová srdíčka
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr,… více o Kynutý ořechový závin
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní… více o Salát z červené řepy s fazolemi
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Pizza těsto jen roztáhnout na plech, propíchat vidličkou, upéct do křupava, na horké rozetřít pomazánkové máslo s… více o Židovská pizza
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a prudce osmahneme. Vysmahnuté… více o Vepřový paprikáš
Těsto: Mouku smíchanou s práškem do pečiva promícháme s cukrem a kakaem. přidáme olej a mléko, ve kterém jsme… více o olejové řezy s kakaem