
3.38
Rozinky namočíme na 24 hodin do 200 ml rumu (do uzavřené nádoby). Z oříšků, cukru, čokolády a strouhaných piškotů… více o Rumove koule
Oplatky rozdrobíme do mísy, přelijeme rumem a necháme nasáknout. Cukr a tuk rozehřejeme, přidáme kakao a ořechy, pak… více o Pařížské koule
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme najemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule o… více o Sýrové koule
Po loňské neúrodě jablek se jich letos na zahradách urodilo tolik, že stojíte nad tím… Celý článek
Perník pekly naše babičky, maminky a teď si ho můžete upéct i vy. Jde o velmi jednoduchý… Celý článek
Šalamounovy řezy patří k moučníkům, které si oblíbily celé generace. Možná je pekla i vaše… Celý článek
Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných… Celý článek
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další… více o Pomazánka z tuňáka
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do… více o Židovský medovník z domácí pekárny
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme ve sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Fazolové lusky krátce orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme nasekaný česnek a společně podusíme. Listový… více o Tuňáková mísa
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh.… více o Ostružinový koláč
Telecí ragú 1. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek 2. Restujeme do hnědé barvy. 3. V… více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí… více o Rajská polévka s krupicovými haluškami
1. Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme 2. Mezitím si připravíme na oleji/másle… více o Evina kmínová polévka
Z mléka, vejce, mouky, soli a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou… více o Palačinky s tvarohem a čokoládou
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená… více o Bavorský salát
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na… více o Hospodská svíčková na smetaně
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného… více o Paella Valenciana