Vídeňský bramborový salát Plachutta

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 7
      lžíce slunečnicový olej (6-8 lžic)
    • 600
      g brambory salátové, rohlíčky, varný typ A
    • sůl
    • pažitka volitelně
    • pepř mletý
    • 2,5
      lžíce estragonový ocet originál Hesperiden
    • 1
      ks šalotka nasekaná nadrobno
    • 200
      ml vývar hovězí, ohřátý

Postup přípravy receptu

  • 1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
  • 2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
  • 3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
  • 4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
  • 5) vznikne krémová a spojená škrobová omáčka
  • 6) nechat vychladnout, odležet min. 1 hodinu :)

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: